Vriddhi Spa & Health Club
Type
Spa & Health club
City
Banglore, India
Built Up Area
19000 sq. Ft

VRIDDHI aims to provide clinical based holistic wellness by providing an intergrated approch towards health. It would bring together a spa, gym, salon, health cafe and store, in one place. Though located above a mall / multiplex, it needed to be distinct in character, and provide a soulful ambience.

The wellness center was seen as an oasis of calm set amidst greenery, even though it lay in the 7th floor. The spa was conceived as a set of 8 cottages in green lanscape. It blended the lines between interior and architecture. A wooden bridge along the middle led one to the cottages. At the far end of the wooden bridge is a salt bar that engages the visitor with a selection of bath salts from the oceans around the world.